5 najboljših sadežev, ki topijo odvečne maščobe

L. P. L., 4.7.2019
Profimedia

Kako pogosto so ti sadeži na vašem jedilniku? Če želite shujšati ali pa preprečiti, da bi se začeli nabirati odvečni kilogrami, potem jih kar dodajte na svoj jedilnik.

Sadje je zdravo, to je vsem dobro znano. Strokovnjaki za prehrano svetujejo, da čim pogosteje posežemo po njem. Z njim si urejamo prebavo in odpravljamo zaprtost, izboljšamo tudi počutje, povrnemo energijo. Ker sadje vsebuje veliko vlaknin, je odlična izbira za vse tiste, ki bi radi shujšali ali pa obdržali zdravo telesno težo.

Preberite, katerih pet sadežev je najmočnejših v boju proti odvečnim kilogramom.

Grenivka

Grenivka vsebuje zelo malo kalorij in ima nizek glikemični indeks. Raziskave so pokazale, da če vsak dan pojemo eno grenivko ali popijemo sok ene grenivke, se maščobne obloge pričnejo topiti veliko hitreje. Grenivka uravnava tudi sladkor v krvi, skrbi za zdravo raven holesterola in preprečuje povišan krvni tlak.

Jabolko

Tudi jabolko ima zelo malo kalorij, vsebuje pa veliko vlaknin, zato je ta sadež v veliko pomoč pri hujšanju. Jabolka nasitijo, zmanjšujejo apetit in uravnavajo holesterol. Jejmo jih neolupljene, saj se ravno v olupkih nahajajo koristne snovi.

image
Profimedia Grenivka je odlična v boju proti odvečnim kilogramom.

Kivi

Kivi je odličen vir vitamina C in E, vsebuje folno kislino in vlaknine. Raziskave so pokazale, da je lahko v veliko pomoč pri zdravem hujšanju. Če boste vsak dan pojedli po dva sadeža, lahko veliko hitreje shujšate in si okrepite zdravje.

Pomaranča

Tudi pomaranče vsebujejo malo kalorij, bogate so z vitaminom C in prav zato so odlične v boju z debelostjo. En sadež na dan bo naredil veliko koristnega.

Banane

Banane vsebujejo kalij, magnezij, mangan, vlaknine, vitamine A, B6, C in antioksidante. Bogate so s pektinom, ki pomaga urejati prebavo, vračajo energijo.

Anketa

Ali poleti kaj manj uporabljate elektronske naprave (TV, računalnik, mobilnik idr.)?

Sudoku