5 zdravih prigrizkov, ki si jih lahko privoščite brez slabe vesti

L. P. L., 6.8.2019
Profimedia

Niso vsi prigrizki škodljivi. Če boste posegli po zdravih oreščkih, boste naredili veliko dobrega za svoje zdravje. Preberite, katerih pet je najbolj zdravih in zakaj.

Oreščki vsebujejo zdrave maščobe, proteine, vlaknine, vitamine, minerale, še posebej pa vitamin E.

Raziskava pravi, da so tisti ljudje, ki vsak dan pojedo eno pest oreškov, za kar 20 odstotkov bolj varni pred boleznimi srca in pred rakom. Poleg tega so oreški dobri za zdravo linijo, krepijo spomin.

Preberite, katerih pet oreščkov je zdravih in jih lahko pojeste skupaj za eno pest vsak dan.

Mandlji

Mandlji so bogati z vitamini, znižujejo raven holesterola, ščitijo srce in ožilje, vsebujejo malo kalorij, so zelo primerni za vse, ki bi radi shujšali.

Pomagajo lajšati težave z želodčno kislino, zmanjšujejo vnetja, priporočljivi so tudi za osebe, ki imajo sladkorno bolezen tipa 2.

Pistacije

Pistacije vsebujejo vitamin B, tudi veliko vlaknin. So nekoliko bolj kalorične, zato bodite pri uživanju le teh zmerni.

Pistacije znižujejo raven nevarnega in zvišujejo raven zdravega holesterola, preprečujejo bolezni srca, v zmernih količinah so tudi pomoč pri hujšanju.

image
Profimedia Pest oreščkov na dan je dovolj.

Koruzna pokovka

Tudi koruzna pokovka je zdrava, če jo seveda pripravite brez dodatkov olja ali drugih nezdravih maščob. Pokovka spada med nizkokalorična živila, 30 gramov vsebuje le 122 kalorij.

Indijski oreščki

Ti so polni vitamina C, izboljšujejo razpoloženje in pomagajo, da je spanje bolj kvalitetno. Krepijo imunsko odpornost in so odlična pomoč pri hujšanju, saj dobro nasitijo.

Arašidi

Arašidi brez raznih dodatkov so polni vitaminov in mineralov, zmanjšujejo možnost za nastanek bolezni srca in ožilja, zmanjšujejo tudi možnost za razvoj sladkorne bolezni tipa 2.

Anketa

Ali poleti kaj manj uporabljate elektronske naprave (TV, računalnik, mobilnik idr.)?

Sudoku