Čez dan sneg do nižin, izjemi le Primorska in vzhod države

M.R., STA, P.K., 18.3.2019
Sašo Bizjak

Po toplem koncu tedna je Slovenijo danes zajela ohladitev s padavinami. Sneži ponekod na Gorenjskem in Koroškem ter Štajerskem.

Po podatkih agencije za okolje (Arso) sneži v Ratečah, na Jesenicah, Lescah, na Voglu in Jezerskem, pa tudi v Gornjem Gradu, Velenju, Trbovljah in v Celju. 

image
Sašo Bizjak

Po napovedih vremenoslovcev bo v višjih legah osrednje in južne Slovenije zapadlo med 10 in 20 centimetri snega, drugod do 10 centimetrov. Tudi nižine osrednje Slovenije bo pobelil sneg. Po napovedih vremenoslovcev se bodo padavine dopoldne razširile nad vso državo. Vse hladneje bo, meja sneženja se bo, razen po nižinah Primorske in vzhodne Slovenije, ob močnejših padavinah spustila do nižin. Ob tem bo zapihalo.

Zvečer bodo padavine od severa slabele in ponoči v večjem delu Slovenije ponehale. Po nekaj hladnejših dneh bo sledila otoplitev.

Sneg na cestah

Prometnoinformacijski center poroča, da se sneg ponekod oprijemlje cestišč, zato voznike opozarjajo, naj se na pot ne odpravljajo brez ustrezne zimske opreme. Verige pa so obvezne na prelazih Ljubelj, Korensko sedlo, Jezerski Vrh in Vršič. Vožnja prek prelaza Vršič je dovoljena samo za osebna vozila. 

image
Robert Balen

V sredo in četrtek večinoma sončno

Jutri bo na jugovzhodu še pretežno oblačno, drugod se bo od severozahoda počasi jasnilo. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, na Primorskem do 6, najvišje dnevne od 5 do 9, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Že v sredo in četrtek bo večinoma sončno vreme. Na Primorskem bo v sredo še pihala šibka do zmerna burja, ki bo v četrtek nekoliko oslabela. Drugod pa bo pihal severovzhodni veter.

Anketa

Ali se poleti držite posebne diete?

Sudoku