DOSOR-jeve »Sledi« v zraku in na tleh

Filip Matko Ficko, 18.1.2019

Prvi pogovor ob čaju – »Sledi« – je letos v predprostoru knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, potekal v četrtek, 17. januarja, tik pred večerjo.

Voditeljica pogovora Sabina Barbarič je imela dva gosta: akrobatskega pilota Petra Podlunška iz Murske Sobote ter njegovega dolgoletnega prijatelja, fotografa Branka Čeaka iz Ljubljane.

image
Pogovor ob čaju »Sledi« v DOSOR-ju.
 

O Petru Podlunšku naj zapišemo, da je nosilec naslova osemkratnega državnega prvaka v akrobatskem letenju in da je kar štiri sezone sodeloval na tekmovanjih Red Bull Air Race ter bil povabljen v elitno skupino štirinajstih pilotov sveta serije Master. Toda leta 2017 je zaključil svojo profesionalno športno kariero, a z letenjem nadaljuje.

image
Branko Čeak (levo) in Peter Podlunšek.
 

Tako že 15 let prijateljuje s profesionalnim fotografom Brankom Čeakom iz Ljubljane, s katerim sta že doslej izvedla veliko skupnih projektov, tudi posnetke za svetovno znano revijo Playboy (seveda o avionih in letenju in ne brez oblačil). Tedaj sta za en sam dober posnetek porabila tudi po pet ur. Torej vse planirata vnaprej in počneta skupaj. In tako bi naj bilo tudi v bodoče, kajti prepričana sta, da je pred njima še veliko skupnih projektov, saj jima idej ne manjka.

image
Akrobacije v zraku.
 
image
Let z glavo navzdol.
 

Letošnje »Sledi« v DOSOR-ju so se torej pričele »v zraku«, tam, kjer jih strastni pilot pusti, jih pa profesionalni fotograf ujame v večnost. Ob tem naj dodamo, da je isti večer (tretji četrtek v mesecu) odpadel prvi letošnji seniorski večer v DOSOR-ju in to prvič po sedmih letih in treh mesecih, kajti dveh prireditev istočasno pač ne gre izvajati.

image
Zadovoljstvo gostiteljev in gostov.
Anketa

Bosta sami vnovčili turistični bon, s katerim država skuša pomagati turističnemu gospodarstvu v Sloveniji?

Sudoku