Jasnovidne sposobnosti Sare Memić: "Zelo sem dobra v postavljanju medicinskih diagnoz in marsikoga sem že rešila noža"

Damijana Žišt, 3.12.2019
Janko RATH

Sara Memić je pomagala že mnogim, zadnja leta se najbolj posveča ljudem, ki imajo zdravstvene težave. Predstavljamo pričanja štirih, ki so ji hvaležni za pomoč.

Sara Memić je 75-letna Banjalučanka, ki biva v Ljubljani. Že od rojstva je drugačna od drugih, ker naj bi ji bil bog namenil poseben dar - jasnovidnost. Z njo smo opravili prvi intervju za Večerov Bonbon leta 2006, od takrat pa se je njena prepoznavnost le še poglobila. Ne le, da vidi prihodnost ljudi, ki jo obiščejo, vidi tudi daleč v zgodovino, o čemer smo se prepričali leta 2010, ko smo o njej znova pisali v Večeru. S svojim videnjem skozi zgodovinski čas, kar sta ji omogočila direktor Ptujskega pokrajinskega muzeja Aleš Arih in arheolog Ivan Žižek, je osupnila tudi arheologe. Zadnja leta gospa svoj dar bolj posveča medicini, s svojim videnjem je pomagala številnim ljudem v Sloveniji in tujini. Odlična je v postavljanju medicinskih diagnoz, bolnemu oziroma njegovemu svojcu pove tudi, kje je vzrok nastanka bolezni in kako bo potekalo zdravljenje.

S svojim videnjem naj bi bila marsikoga že rešila smrti, saj je videla tisto, česar zdravniki niso, in je svojce bolnih prepričala, da so zdravnike vprašali, ali je vzrok nastanka bolezni morda to in to, o čemer jim je pripovedovala Sara. Tako so nekateri zdravniki, ki uradno sicer ne priznavajo Sarinega daru, neuradno pa so ji že mnogi prisluhnili, z njenim videnjem pomagali marsikateremu bolniku. Že vse življenje Sara namreč vidi, česar drugi ne moremo, sprehaja se skozi zgodovino, opazuje sedanjost in vidi v prihodnost. V sebi ima posebno nadnaravno moč. Danes je skoraj nihče več ne zamenjuje z vedeževalkami, astrologinjami in podobno, saj je v Sloveniji zelo znana, bila je že na številnih radijskih postajah, o njej so poročali tudi drugi slovenski mediji, TV Slovenija je o njej posnela dokumentarni film.

image
Janko RATH Direktor Pokrajinskega muzeja Ptuj Aleš Arih, Sara Memić in arheolog Ivan Žižek

Na vprašanje, zakaj izkorišča svoj dar, dar ob boga, kot reče Sara, pove, da ga izkorišča za pomoč ljudem v stiski, teh pa ni malo. "K meni prihajajo z različnimi težavami, od ljubezenskih, poslovnih in zdravstvenih ali pa kar tako, da jim povem, kaj se jim bo zgodilo v prihodnosti. Vedno sem zelo direktna in odkrita, povem vse, kar vidim in kar mislim, četudi to niso lepe stvari. Zelo sem dobra v postavljanju medicinskih diagnoz in marsikoga sem že rešila noža, operacije, ker sem mu svetovala še dodatne preglede in terapije."

"Neskončna hvaležnost"

"Gospo Saro poznam veliko let, je zelo odprta in srčna oseba, ki rada priskoči na pomoč, še posebej, če gre za zdravje ljudi. Tudi ko je treba pomagati njej neznanim ljudem, še posebej, če gre za otroke, bo zanje naredila vse. Meni je zelo veliko pomagala, ker je moja mama precej bolna, s tem pa je pomagala tudi meni, saj mi je s svojo skrbjo, ker me je vsak dan klicala, in spraševala, kako je z mamo, ki je bila v zelo težki situaciji v bolnišnici, vlivala upanje, da bo z njo boljše. Moram reči, da so bili to zelo težki časi zame in za našo družino, saj je bila mama dolgo v bolnici in so nam zdravniki vmes tudi že povedali, da se poslavlja. Sara me je vsak dan poklicala in mi rekla, da bo 'posnela' mamino zdravje. Vsak dan sproti mi je povedala, kako je z njenim zdravjem in kaj se bo dogajalo z njo v bolnišnici. Tudi to, da še ni napočil 'njen čas' za na oni svet. Ne morem povedati, kako zelo sem ji bila hvaležna, saj se je mamo dogajalo točno to, kar je napovedala Sara. Zato verjamem vanjo in v njeno jasnovidnost in sem neskončno hvaležna, da se lahko nanjo kadarkoli obrnem za pomoč. Tudi moja mama ji je zelo hvaležna, saj jo Sara bodri. Denimo ko je mati nedavno znova pristala v bolnišnici, je Sara znova pravilno napovedala, kako bo potekalo zdravljenje. Seveda se zavedam, da so zdravniki tisti, ki zdravijo mojo mamo in naredijo vse, kar je v njihovi moči, za kar smo jim v naši družini zelo hvaležni. Pa vendarle je drugače, če lahko imam takšen privilegij, kot je poznanstvo z drago in srčno Saro, ki mi vedno stoji ob strani," pravi Ana Tramšek iz okolice Maribora.

image
Bojan Crnokrak Sara Memić je napisala že dve pesniški zbirki, denar od prodaje je namenila v dobrodelne namene.

"Gospa Rentgen"

"Ko me kdo vpraša, kakšna je Sara Memić, mu najprej povem, da tako dobre in srčne osebe še nisem srečala. Sara je vedno in povsod pripravljena pomagati vsakomur - tako tistim, ki jih pozna osebno, kot tistim, ki jih vidi ali sliši prvič. Sara je človek z veliko začetnico, nedvomno je fenomen. Sama ji v šali pravim rentgen. In to ne slučajno. Sara vidi naš organizem in dušo od znotraj. Vidi, na katerem delu je bolezen in kje je ni. Nikoli ne postavlja diagnoz sama. Vedno te usmeri k zdravniku. Pogosto se zgodi, da pridejo k njej ljudje s hudo diagnozo, ona pa vidi, da to ni res. Ko jim razloži, kaj je videla, jih takoj napoti po drugo mnenje. Vedno pravi, da so tudi zdravniki samo ljudje in da se lahko zmotijo tudi oni.

"Tudi zdravniki so samo ljudje in se lahko zmotijo"

Podobno izkušnjo imam tudi sama. Ko sem šla na pregled ščitnice in sem imela punkcijo vozliča, je bil vzorec krvav in zdravnica mi je med možnostmi teh rezultatov omenila tudi rak. Seveda me je pred ponovnim pregledom krepko stisnilo in skrbelo, a Sara se je poglobila, mi ponovila, kako je potekala punkcija, natančno opisala, kako je bila videti soba, v kateri se je to dogajalo, kako je videti zdravnica, in obenem povedala, da je ta pri punkciji za las zgrešila vozlič in pri tem ranila tkivo, da je pritekla kri. Nobenega raka nimaš in naslednja punkcija bo to pokazala, mi je povedala. Obenem mi je povedala, da bo pri naslednji punkciji prisoten še en zdravnik srednje postave, sivih las in kakšen bo prostor, kjer bom pregledana. Zatrdila je, da bo izvid negativen in da ga bom dobila na sončen dan. Vse je bilo tako, kot je opisala. Neverjetno, a resnično. Tudi pri gripi, ki se je vlekla v nedogled, mi je rekla, naj neham zganjati paniko, ker bo vse v redu, in mi napovedala, da bo minila ali čez devet dni ali devetega v mesecu, saj je videla številko devet, in tako je tudi bilo. Lahko bi naštela še vrsto podobnih primerov," je razložila Janja Klasinc, nekdanja novinarka in poslanka.

"V glavi se mi pokažejo slike"
Saro Memić smo vprašali, kako lahko pomaga ljudem pri izboljšanju njihovega zdravja, marsikoga sploh ne vidi v živo, le pogovarja se z njihovimi sorodniki, osebno ali po telefonu. "Od ljudi, ki pridejo k meni, pričakujem, da so odprti, saj so to običajno potrti, žalostni, velikokrat napeti ljudje. Šele ko se odprejo, se lahko zazrem vanje, v glavi se mi pokažejo slike, ki imajo obliko, barvo ali podobo stvari, ki jih vidimo tudi v resničnem življenju, le da so slike v moji glavi tiste iz življenja človeka, ki me je prišel prosit za pomoč. Vidim slike in slišim glasove, ljudem pa potem govorim o tem, kar vidim in slišim. To pravzaprav zelo težko pojasnim. Vendar se nikoli ne bojim reči, kaj vidim in slišim, ljudje so zato prišli k meni in jaz se čutim dolžna, da jim to povem, naj bo to dobro ali slabo. Ko gre za vprašanja o zdravju njim dragih ljudi, jih vprašam, kako jim je ime, in nato se prek njih v svoji glavi povežem z njihovim bolnim družinskim članom in prav tako vidim slike, ki mi pomagajo pri postavljanju diagnoz in tega, kar bi morali narediti zdravniki, da bi se nekomu izboljšalo zdravje. In zelo sem vesela, ko se k meni vračajo tisti, ki so bili pred leti že pri meni, in mi povedo, da so se moje napovedi glede njihovega življenja uresničile," pravi Sara. "V prihodnosti si zelo želim pomagati bolnim ljudem, tudi zdravnikom, ki jih zelo cenim. Včasih s svojim darom vidim več kot v nekem trenutku vidijo zdravniki, zato bi zelo rada sodelovala z njimi, saj si vsi želimo, da bi omagali bolnim," še pravi priznana jasnovidka Sara.

"Res je ozdravel"

"Mož je čez noč zbolel, odpovedale so mu roke. Šla sva k zdravniku, ki je rekel, da je dehidriran, in ga poslal domov. Naslednjo noč je padel v nezavest, zato smo ga odpeljali v bolnišnico, zdravniki so naredili različne preiskave, a niso vedeli, kaj se dogaja. Sara je moža obiskala v bolnišnici, bil je sicer pri zavesti, ampak ni čutil rok in nog. Možu je rekla, da bo kmalu zunaj, da se bo vse dobro končalo. Čeprav imam Saro zelo rada, moram reči, da ji nisem mogla verjeti, saj je bil mož nepokreten. Rekla je, da bo čez tri mesece v službi, čeprav so mi zdravniki dejali, da ima redko bolezen in da bo bolezen samo še napredovala.

image
Bojan CRNOKRAK S svojim darom, jasnovidnostjo, je pomagala številnim ljudem.

Nato so moža odpeljali v UKC Ljubljana in je tam ostal nekaj dni. Znova sem poklicala Saro, ki mi je povedala, od kod izvira moževa bolezen, kar je povedala tudi zdravnikom, ki niso vedeli, da je Sara jasnovidna. Ona mi je govorila, da bo mož začel čutiti roke in noge, da bo vstal in šel domov. Zdravniki mi niso dali nobenega upanja, da bo boljše. Sara mi je rekla, pusti zdravnike, tudi oni so ljudje in se lahko zmotijo, boš videla, da bo boljše. Sara je tudi rekla, katere preglede mu bodo naredili zdravniki, saj je tudi sama zdravnika opozorila, kje naj bi bil vzrok bolezni in temu primerno so moža tudi začeli zdraviti. Šlo je za popolnoma drugo zdravstveno težavo, kot so sprva mislili zdravniki. Mož je popolnoma ozdravel," jo je pohvalila Nerminka Đuherić iz Črnomlja.

"Tako, kot je napovedala"

"Nekega jutra se je mož zbudil mrzličen. Prejšnji dan je bil na biopsiji, vse je potekalo normalno, potem pa čez noč mrzlica. Odpeljala sem ga k zdravniku, napoten je bil v bolnišnico. Zdravniki niso vedeli, kaj se dogaja z njim, dali so nam vedeti, da je z njim zelo slabo in da bi lahko umrl. Poklicala sem gospo Saro, ki mi je povedala, da je bilo nekaj narobe z injekcijo, s katero so delali možu biopsijo, da je bila verjetno okužena. Zato sem vprašala zdravnike, ali je mogoče, da se je okužil z injekcijo. Ko so naredili določene preiskave, so ugotovili, da je res dobil zastrupitev in da je zato očitno bila kriva okužena injekcija za biopsijo. Nato so mu dali ustrezne antibiotike, ki so mu zelo pomagali, in mož je čez nekaj dni zapustil bolnišnico. Vse je bilo tako, kot je napovedala Sara, zato sem ji zelo hvaležna," pa je svojo izkušnjo opisala Milja Poznič z Obale.

image
Bojan CRNOKRAK
 
Anketa

Ali poleti kaj manj uporabljate elektronske naprave (TV, računalnik, mobilnik idr.)?

Sudoku