Komu boste danes podarili svoj objem?

P.K., 21.1.2019
Profimedia

21. januar so za svetovni dan objemov leta 1986 razglasili v ZDA.

Ideja, da bi izkazovanju naklonjenosti z objemi posvetili poseben dan, se je pred več kot tridesetimi leti porodila ameriškemu duhovniku Kevinu Zaborneyju. Izbrani datum, 21. januar, ni naključje, saj predstavlja sredinsko obdobje med božičem in valentinovim, ko so ljudje v povprečju malce slabše volje.

image
Profimedia Objemanje polepša dan in krepi naš imunski sistem.

Duhovnik iz Michigana je z dnevom objemov želel spodbuditi ljudi k temu, da bi svojo ljubezen pogosteje izkazali svojim prijateljem in družini. Prepričan je bil, da je Američanom nerodno čustva kazati v javnosti, zato naj bi jih k temu spodbudil dan objemov, ki so ga sčasoma začeli obeleževati tudi v drugih državah po svetu.

image
Profimedia Komu boste najprej podarili svoj objem?

Objemi dobrodelno vplivajo na zdravje

Kot je to pravilno predvidel Zaborney, je tudi kasnejša raziskava iz leta 2003 v ZDA pokazala, da se ameriški pari dotikajo kar trikrat manj kot pari v Franciji. Tudi mnoge kasnejše raziskave so potrdile, da človeški dotik blagodejno vpliva na zdravje. Velja, da naj bi objemanje polepšalo dan ter krepilo imunski sistem, zdravilo depresijo, pripomoglo k zmanjšanju stresa in boljšemu spancu. Lahko bi mu rekli kar čudežno zdravilo, ki poživlja, pomlajuje in nima nikakršnih neprijetnih stranskih učinkov. Pa še brezplačno je!

image
Profimedia 21. januar ni naključje, saj ravno ta dan predstavlja sredinsko obdobje med božičem in valentinovim, ko so ljudje v povprečju malce slabše volje.

Dendroterapija - zdravilno objemanje dreves

V sodobnem naravnem zdravilstvu se je pojavila posebna oblika zdravljenja z drevesi, imenovana dendroterapija. Posebnost tega zdravljenja je, da temelji na uporabi energij dreves oziroma spodbuja človekovo komunikacijo z drevesi. Ruski znanstvenik Mihail Semjonovič Vinogradov, ki je svoje življenje namenil raziskovanju zdravilnega vpliva dreves, je z izsledki svojih raziskav potrdil starodavna prepričanja, da drevesa lahko človeka zdravijo, pomirijo in napolnijo z energijo.

image
Profimedia Dendroterapija, ali objemanje dreves, naj bi imela zdravilne učinke na telo.

Po starodavnih prepričanjih o zdravilnih lastnosti dreves je dobro čim več časa preživeti v družbi dreves, ležati pod gostimi krošnjami in se v mislih povezovati z njihovo zdravilno energijo. Naravni zdravilci spodbujajo, da drevo objememo, telo močno privijemo k deblu in tako obstojimo od pet do deset minut. A kot je ugotovil ruski znanstvenik, niso vsa drevesa enako energetsko močna. Za najmočnejše zbiralnike kozmične energije veljajo hrast, breza, bor, cedra, akacija in javor. Dobri zbiralniki so tudi oljka, jerebika, jablana in sliva.

Anketa

Ali načrtujete, da boste v letošnji poletni sezoni obiskali Hrvaško?

Sudoku