Palačinke, ki ne redijo: Slastne in narejene iz treh sestavin

L. P. L., 6.8.2019
Profimedia

Če se tudi vi izogibate moki, potem si preberite ta odličen recept za okusne palačinke, ki ne redijo, so nasitne in dajo energijo za ves dan. Specite jih in se prepričajte sami.

Bela moka in sladkor spadata med živila, ki ju črtamo takrat, ko želimo shujšati ali se želimo prehranjevati bolj zdravo. A zaradi tega se ni potrebno odreči slastnim receptom, jedem, ki jih imamo radi. Le malce domišljije je potrebno, pa lahko pripravite nekoliko prirejene recepte in uživate v novih okusih.

Takšne so tudi palačinke brez moke in mleka, glavna sestavina pa so jajca.

Za pripravo palačink s sirom boste potrebovali tri jajca, pol skodelice topljenega sirčka in na drobno sesekljane tri datlje.

Sestavine premešajte in specite na stopljenem maslu, kokosovem olju ali olju, ki ga uporabljate za peko. Po pečenih palačinkah lahko polijete javorjev sirup ali žličko medu.

Uživajte v drugačnem okusu!

image
Profimedia Kokosovo moko lahko uporabite tudi za pripravo zdravih palačink. 

Pripravite pa lahko tudi palačinke iz jajc, banane in kokosove moke. Verjemite, odlične so. Zdrave, zadovoljile pa bodo tudi željo po sladkem. Primerne so za zajtrk, saj vaše telo napolnijo z energijo in nasitijo za dolgo časa.

Potrebovali boste tri jajca, eno zrelo banano in nekaj žlic kokosove moke.

Banano zmečkajte z vilicami, da dobite gladko zmes, primešajte ji jajca in dobro zmešajte. Nato dodajte še kokosovo moko. Zmes naj bo gosta, a še vedno dovolj tekoča, da se bo razporedila po ponvi.

Specite na maslu, kokosovem olju ali olju, ki ga uporabljate za peko.

Anketa

Ali poleti kaj manj uporabljate elektronske naprave (TV, računalnik, mobilnik idr.)?

Sudoku