Praznični dan bohinjske godbe

Milan Pavliha, 27.9.2018
Anton Zupanc

Leto 1998, ko je bilo ustanovljeno Glasbeno društvo Bohinj, je tudi rojstno leto Godbe Bohinj. Na praznovanje 20-letnice Glasbenega društva in Godbe Bohinj smo bili povabljeni tudi ljubljanski godbeni veterani. Saj v naših vrstah igra tudi Roman Leskovic, zanesenjak Bohinjskega glasbenega društva. Njegov sin, naš prijatelj Daniel, pa je bil prvi dirigent bohinjske godbe.

Že okoli 14. ure smo se začeli zbirati pri Kulturnem domu v Bohinjski Bistrici, kjer smo bili deležni prijaznega sprejema in gostoljubnosti mladih godbenic in godbenikov Bohinjske godbe.

image
Anton Zupanc

Ob 15. uri so nas povabili v različne Bohinjske vasi na promenadne nastope:

* v Srednji vasi je nastopala Godba Gorje

* v Češnjici je nastopal Pihalni orkester Lesce

* v Polju je nastopal Pihalni orkester Jesenice – Kranjska gora

* V Ribčevem lazu pri spomeniku smo nastopali Godba ljubljanskih veteranov skupaj z Mažoretkami Novo mesto

* na Tržnici v Bohinjski Bistrici je nastopala Limena muzika Fužine (Hrvaška).

image
Anton Zupanc

Ljubljanski godbeni veterani smo nastopili v sanjsko lepem »koncertnem prostoru«, blizu štirih srčnih prvopristopnikov Triglava, s pogledom na njegovo kraljestvo.

image
Anton Zupanc

Ob 16.00 so se v Stari Fužini odvile iz vseh smeri povorke gostujočih godb in mažuretk, okoli 18. ure pa so v šotoru po slavnostnih govorih, podelitvi priznanj in daril, zadoneli zvoki vseh gostujočih godb. Zaigrali smo Avsenikovo IZ BOHINJA, Štruclov ZLATOROG in Lorbkove SLOVENCE.

image
Anton Zupanc
image
Anton Zupanc

Lepšega praznovanja svojega jubileja si bohinjski godbeniki ne bi mogli zaželeti. Še »zgoraj« so se jih usmilili in jim prinesli lepo vreme, brez popoldanske nevihte. Še enkrat iskrene čestitke!

image
Anton Zupanc
image
Anton Zupanc
image
Anton Zupanc
Anketa

Ali poleti kaj manj uporabljate elektronske naprave (TV, računalnik, mobilnik idr.)?

Sudoku