Prednovoletno srečanje

Jerica Laznik, 28.11.2019
DU Hrastnik

Kako hitro mine leto in nas zopet poveže ob tej lepi priliki, ko ga počasi zaključujemo, se oziramo nazaj in hkrati že kujemo nove plane za prihajajoče povsem novo in nepopisano leto 2020.

V prijetnem ambientu knjižnice v Hrastniku smo se zbrali prostovoljci in uporabniki sodelujoči v programu Starejši za starejše ter vabljeni gostje, ki so s svojim znanjem, dejanji in razumevanjem težav starajočih, vedno pripravljeni prisluhniti našim idejam, mnenjem in potrebam.

image
DU Hrastnik

Zahvalo, razumevanje in pripravljenost pomagati prostovoljcem in uporabnikom program Starejši za starejše je v svojem govoru poudaril tudi župan g. Marko Funkl.

V nadaljevanju pa smo obujali spomine na pomen vseh decembrskih praznikov, ki so že malo zbledeli – dan zavetnice rudarjev sv. Barbare, Miklavž, dan malih Evropejčkov - vseh Lucij in Lučk, adventi čas in Božič, dan samostojnosti in enotnosti, god sv.

Štefana ali štefanovo, god Janezov in Anžetov - šentjanževo, praznik otrok – tepežkanje in Silvestrovo.

Potovanje skozi decembrske praznike smo popestrili z odlično glasbo in petjem Zorana Cilenška, malih virtuozov Glasbene šole Hrastnik, MPZ DU Trbovlje in humorjem naše enkratne Jožice Hriberšek.

Nasmejani obrazi in prijazni pozdravi ob slovesu so povedali več kot tisoč besed.

Še vedno pa me spremlja misel: "Tudi za temi besedami so bile druge besede. Neslišne, nezaznavne besede. In za temi besedami se začne molk ..."

image
DU Hrastnik

Zato vsem starejšim polagam na srce, da ne pustijo samoti in spominu, da premagata prijateljstvo, družabništvo, smeh ... Dovolite si z nami preživeti prijetne četrtkove urice v prostorih Mladinskega centra Hrastnik. Veseli vas bomo.

Anketa

Ali se poleti držite posebne diete?

Sudoku