Prikličite pozitivno energijo v svoj dom

P.K., 17.12.2018
Profimedia

S temi tehnikami iz domačih prostorov odženite utrujenost te jih očistite vseh občutkov potrtosti in razdraženosti. Naj oddajajo samo ljubečo energijo.

Razliko med prostori, v katerih se počutite prijetno, in tistimi, v katerih je občutek manj prijeten ali celo utesnjen, lahko deloma pripišemo temu, da so nekateri prostori enostavno lepše urejeni in zato prijetnejši. Vendar obstaja tudi globja razlaga, ki zadeva energijo, pojasnjuje avtorica knjige Čiščenje prostora od A do Ž Denise Linn.

image
Profimedia
Čiščenje prostora je pomemben vidik feng šuija, saj poveča učinkovitost njegovih načel.

Denise Linn kot poznavalka feng šuija, ki že več kot 30 let raziskuje različna starodavna izročila o čiščenju prostora, svetuje, da svoj domači prostor energijsko očistimo. Čiščenje prostora je pomemben vidik feng šuija, saj poveča učinkovitost njegovih načel. Kot pravi svetovalka za feng shui, danes mnogi poslovneži najemajo poklicne "čistilce prostorov", saj so ugotovili, da se v energetsko očiščenem in pravilno urejenem prostoru povečata storilnost in prodaja. V neočiščenem prostoru, tudi če je urejen po načelih starodavnih feng shui tehnik, ki so jih naši predniki izvajali že od pradavnine, se ne bomo počutili dobro, ker bo v njem energija postana in polna ostankov psihične navlake. V očiščen dom pa lahko vstopi vitalnost in moč, v očiščene poslovne prostore pa mir in ravnovesje.

Feng šui je veda o ustvarjanju harmoničnega okolja. Že starodavni zdravilci so se zavedali vpliva okolja na človekovo zdravje in blagostanje.
image
Profimedia

Cvetni izvlečki so izvrstna sredstva za čiščenje prostora

Linnova svetuje, da si pri čiščenju prostorov lahko pomagamo z uporabo cvetnih izvlečkov, ki jih lahko pripravimo sami ali jih kupimo že pripravljene. Cvetlice veljajo za nosilke čistih duhovnih esenc, ki domu prinesejo čudovito, umirjeno in uravnoteženo energijo.

Nasvet, ki ga ponuja Linnova, je sila preprost. K vodi le dodamo nekaj kapljic cvetnega izvlečka, da ta absorbira cvetlične lastnosti. Takšna voda, ki jo nato vlijemo v razpršilec in z njo poškropimo prostore, bo v našem domu ustvarila zdravilno energijsko mrežo.

Seznam izvlečkov in njihovih lastnosti

Za privabitev miru in spokojnosti v dom:

Kamilica deluje umirjeno, tolažeče in sprostilno. Sivka je tolažeča rastlina, ki blaži napetost in stres. Krinkar razbija strah in grozo. Češnjelika sliva prinaša v dom sprostilno, umirjeno in tiho energijo.

Za jasnost in miselno zbranost v domu:

Poprova meta deluje spodbujajoče in krepi pozornost. Rožmarin spodbuja delovanje in razblinja nejasne misli. Ivanščica pomaga krepiti nove ideje. Rožič pomaga pri odločanju in krepi samozavest.

Za izganjanje negativnih vzorcev iz doma (po ločitvi ali travmi):

Ameriški pagrin je najboljši izvleček za razblinjanje starih vzorcev in aktiviranje nove energije. Bachovo rešilno zdravilo ali rešilne kapljice uravnovešajo energijo po travmi, prepiru ali bolezni. Kajenska paprika učinkuje pri opuščanju starega. Pelin prežene navade, ki niso več primerne.

Za vzpostavitev zaščite doma:

Česen pomaga pri psihični zaščiti doma. Drobna meta razblinja vse negativne vplive. Rman deluje kot izvrstna zaščita pred zunanjimi vplivi.

Anketa

Bosta sami vnovčili turistični bon, s katerim država skuša pomagati turističnemu gospodarstvu v Sloveniji?

Sudoku