Radenci: Še obiski dedka Mraza

Filip Matko Ficko, 2.1.2019
Filip Matko Ficko

Zadnji dan letošnjega leta je svoje obiske opravljal še tretji dobri mož decembra – dedek Mraz.

Opoldne je pred slavnostnim kosilom nagovoril stanovalke in stanovalce DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, jim razdelil bombončke ter voščil:

»Naj novo leto prinese veliko osebne sreče, zdravje naj prevladuje, naj sožitja med prijatelji bo v izobilju, kakor tudi toplih stiskov rok in prijaznih nasmehov za poln koš!«

image
Filip Matko Ficko Harmonikar Stanko in dedek Mraz v DOSOR-ju.
 

Kot tretji dobri mož meseca decembra se je dedek Mraz zahvalil za vabilo k obisku natakarici Andreji Klemenčič, ki je skupaj s tem domom leta 2018 praznovala desetletnico, kajti zaposlena je v DOSOR-ju že od samega začetka delovanja doma. Zahvalil seje tudi zbranim stanovalkam in stanovalcem ob slavnostnem kosilu v veliki restavraciji DOSOR-ja, ker so ga uspeli priklicati. K temu sta jih »napeljala« prostovoljec - harmonikar Stanko Ilješ in ambasadorka prostovoljstva Marija Erveš. In o razvejanem prostovoljstvu v DOSOR-ju je bral dedek Mraz iz svoje kronike, kar mu je pred odhodom iz Kekčeve dežele pod Triglavom zabičala babica Zima.

image
Filip Matko Ficko Vsi so prejeli bombončke od dedka Mraza.
 

Tretji dobri mož decembra je vsem v veliki restavraciji DOSOR-ja, tudi zunanjim obiskovalcem, razdelil bombončke ter se poslovil do naslednjega leta. Za tem je svojo pot dedek Mraz po Radencih nadaljeval še do Bivalne enote Zavoda Hrastovec Trate, kjer so ga tudi že nestrpno pričakovali, kakor tudi darilca za svojo pridnost ob koncu leta.

image
Filip Matko Ficko Čestitka kuharja Marka Gumilarja.
 
image
Filip Matko Ficko Skrbno so načrtovali prihod dedka Mraza.
image
Filip Matko Ficko Nepogrešljiva kronika dedka Mraza.
 
Anketa

Ali poleti kaj manj uporabljate elektronske naprave (TV, računalnik, mobilnik idr.)?

Sudoku