Seniorju listina častnega člana

Filip Matko Ficko, 4.2.2019
Filip Matko Ficko

Na rednem letnem zboru članstva so se v soboto, 2. februarja dopoldne v gostišču Nada v Šratovcih, sestali članice in člani Krajevne organizacije združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Radenci.

V organizacijo je vključenih 75 občank in občanov, ki jih kot predsednik vodi Darjan Mencigar. Izmed vseh je le še Alojz Majcen, ki je v času 2. svetovne vojne bil partizan in je sodeloval v zadnjih bojih na slovenskih tleh v maju leta 1945 pri Dravogradu. Sta pa lani umrla dva člana: Drago Štumpf (nekdanji predsednik ter tudi častni predsednik te organizacije) in izgnanec Ivan Močnik.

image
Filip Matko Ficko Alojz Majcen, odslej častni član.

In prav Alojzu Majcnu je po sklepu odbora organizacije z dne predsednik Darjan Mencigar izročil listino častnega člana ter ob tem spomnil: "Tovariš Alojz Majcen se je rodil 21.junija 1928 v Brunšviku na Dravskem polju. Novembra 19443 je prejel vpoklic v nemško vojsko. Nekaj časa se je skrival, nato pa januarja 1945 s pomočjo svojega botra Dežmana, prekaljenega partizana, vstopil v Pohorski partizanski odred. V enoti je opravljal kurirsko službo med Pohorjem in Bočem. Sodeloval je tudi v zaključnih bojih meseca maja 1945 na območju Dravograda… Je dragocen pričevalec naše polpretekle zgodovine in pronicljiv opazovalec sedanjega družbenega trenutka. Je tudi velika moralna avtoriteta v naši organizaciji."

image
Filip Matko Ficko Listina častnega člana za Alojza Majcna.
 
image
Filip Matko Ficko Zbor članstva radenske organizacije v Šratovcih.
 

Za aktivnost v minulih letih v organizaciji je predsednik Darjan Mencigar izročil priznanja organizacije še sedmerici članic in članov: Ivanki Mariji Vrzel, Mileni Mencigar, Mariji Slavič, Janezu Rihtariču, Janku Rožmanu, Marjanu Šalamunu in Filipu Matku Ficku, nadalje simpatizerju Janezu Pučku ter pisno zahvalo Klaudiji Klemenčič.

image
Filip Matko Ficko Priznanja za aktivnost v minulih letih.
 
Anketa

Bosta sami vnovčili turistični bon, s katerim država skuša pomagati turističnemu gospodarstvu v Sloveniji?

Sudoku