Ta živila naj bi pozitivno vplivala na moško potenco

D.Ži, 26.7.2019
Profimedia

Ne samo ljubezen, tudi moška potenca gre skozi želodec. Tako lahko vsaj sklepamo po aktualni španski študiji, ki trdi, da naj bi uživanje oreščkov, vsaj v kolikor nanje nismo alergični, pozitivno vplivalo na moško erekcijo.

Niso pa oreščki edini, ki naj bi pripomogli k večji trdnosti v postelji. Dobro naj bi na moško spolno moč vplivala še nekatera druga živila.

image
Profimedia Oreščki

Oreščki

60 gramov oreščkov na dan naj bi pripomoglo k čvrstejši erekciji. Zato naj bi bila zaslužna beljakovina arginin, ki dela tkiva prožnejša, zato je pretok krvi skozi njih lažji, erekcija pa bolje stoji. Kot idealno mešanico priporočajo mešanico 30 gramov orehov, 15 gramov lešnikov in 15 gramov mandljev. 

image
Profimedia Brokoli

Brokoli in cvetača

Višja raven testosterona v krvi dela penis močen. Kdor dnevno poje dve pesti brokolija, cvetače ali belega zelja, si na biološki način nekoliko zviša testosteron. 

image
Profimedia Lubenica

Lubenica

V njej je aminokislina citrulin, ki uravnava sproščanje arginina (recimo iz oreščkov) in raven ohranja konstantno.  Priporočeno naj bi bilo dnevno zaužiti četrt povprečno velike lubenice.

image
Profimedia Oves

Ovseni kosmiči

Skrivno orožje. Uživanje ovsa naj bi v telesu spodbujalo izločanje testosterona. Dobro naj bi na erekcijo vplival tudi dušikov oksid. Dovolj je že pest kosmičev dnevno.

image
Profimedia Agrumi

Agrumi

Vsebujejo flavonoide, ki krepijo tkivo penisa. Najdemo jih sicer tudi v jagodičevju, jabolkih in hruškah. Dnevno pojesti eno pest.

image
Profimedia Agrumi

Semena

Sončnična ali sezamova semena spodbujajo nastanek testosterona. Dovolj je majhna pest semen, razdeljena čez dan.

image
Profimedia Sezam

Ingver

Poveča prekrvavitev in spolno slo, zato v nekaterih kulturah velja za afrodiziak in sredstvo za izboljšanje potence. Zaradi eteričnih olj v ingverju naj bi erekcija dlje stala, razlika pa naj bi bila vidna že po petih gramih ingverja dnevno.

image
Profimedia Ingver
Anketa

Ali poleti kaj manj uporabljate elektronske naprave (TV, računalnik, mobilnik idr.)?

Sudoku