Takšno bo vreme v zadnjih dneh leta, kakšno pa lahko pričakujemo zimo?

A.S., 28.12.2018
Pixabay

Zadnji teden decembra bo nekoliko toplejši od povprečnih temperatur, ohladitev lahko pričakujemo ravno okoli novega leta.

Jutri bo vreme podobno današnjemu, torej nekoliko hladnejše, v nedeljo pa bo zmerno do pretežno oblačno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah, poroča Arso. Na severovzhodu bodo tako možne občasne rahle padavine, zapihal pa bo severozahodni veter.

image
Pixabay
V torek, 1. januarja, lahko pričakujemo do -4 °C zjutraj in največ 4 °C čez dan. Dežja ali snega ni na vidiku.

V ponedeljek Severe Weather napoveduje hladno maso zraka nad balkanskim polotokom, ki se bo širila naprej v Sredozemlje. To se bo kazalo v precej bolj mrzlem vremenu na jugu srednje Evrope in na balkanskem polotoku. Tako naj bi bilo pri nas zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. V torek, torej na prvi dan novega leta, lahko pričakujemo do -4 °C zjutraj in največ 4 °C čez dan. Dežja ali snega ni na vidiku.

Zima bo pri nas tako precej suha in toplejša, zaradi toplega vremena pa bo tudi precej manj možnosti za sneg v nižjeležečih območjih, pojasnjujejo na Accuweater. Sever Evrope se mora pripraviti na hude nevihte in padavine, zaradi katerih so možne poplave, na vzhodu celine pa pričakujejo vdore ledenega zraka, tako da bodo tam temperature nadpovprečno nizke.

Anketa

Ali načrtujete, da boste v letošnji poletni sezoni obiskali Hrvaško?

Sudoku