TEDENSKA ASTRO NAPOVED: Solsticij in polna luna

Dolores Volasko, astrologinja, 17.12.2018
Profimedia

V petek, 21. decembra, nastopi solsticij, ki je energetsko močan pojav, katerega so že v pradavnini slavila vsa ljudstva.

PONEDELJEK, 17. DECEMBER

Nov delovni teden se bo pričel precej energično po zaslugi Lune v ognjenem Ovnu. Za nameček bosta Mars in Pluton v medsebojnem sekstilu, kar bo dodalo še dodatno gorivo na ogenj!

Pretiravati ni potrebno prav na nobenem področju, še zlasti ne v popoldanskih urah, zaradi Plutonove kvadrature z Luno. Lahko se pojavijo tudi zastoji.

TOREK, 18. DECEMBER

Luna prestopi v znak Bika in bo umirila ozračje. Potreba po čustveni in finančni varnosti bo stopila v ospredje, bolj bo prisotna usmerjenost na njuno zagotavljanje. Praktičen vidik funkcioniranja bo zagotovo prevladoval.

Sonce in Luna v lepem odnosu trigona predstavljata odlično podporo v delovanju in uvajanju novosti.

SREDA, 19. DECEMBER

Obeta se prijeten dan, v katerem se lahko naredi in ustvari marsikaj koristnega in lepega. Estetski okus bo povišan, kar izkoristite.

Luna bo v lepih odnosih z ostalimi planeti in to je odlična podlaga za dobro počutje. Nekaj razvajanja čutov in telesa zagotovo ne bo škodovalo, saj bo to pravi balzam za vašo dušo.

ČETRTEK, 20. DECEMBER

Po nekoliko zaspanem in umirjenem dopoldnevu se obeta bistveno drugačno nadaljevanje dneva. Luna, ki vstopi v znak Dvojčka, bo spodbudila težnjo po komunikaciji, druženju, premikih, dolgo ne bomo zdržali na enem in istem mestu.

Sonce bo v trigonu z Uranom, kar je lahko znanilec pozitivnih in zanimivih sprememb.

PETEK, 21. DECEMBER

Sonce v poznih nočnih urah vstopi v znak Kozoroga in s tem najavlja zimski solsticij. Najkrajšemu dnevu v letu sledi najdaljša noč. Solsticij je energetsko močan pojav, katerega so že v pradavnini slavila vsa ljudstva. Počasen pričetek krajšanja noči predstavlja nov ciklus prebujenja narave in ljudi in je kot tak izredno pomemben za našo psiho in telo.

SOBOTA, 22. DECEMBER

V popoldanskih urah Luna vstopi v svoj sedež v znak Raka, iz katerega bo delovala z dvojno močjo, saj je njena naravna vladarica. Dom, družina, tradicionalne vrednote, vse to bo v ospredju in najbolj pomembno.

Polna Luna v znamenju Raka nastopi v zgodnjih večernih urah. Seveda prinaša povečano čustveno energijo in nekoliko višjo občutljivost. Tega se je dobro vsaj zavedati!

NEDELJA, 23. DECEMBER

V jutranjih urah bo zaradi vpliva Saturna prevladoval čut odgovornosti, nič ne boste pripravljeni prepuščati naključju. Morebitne temne misli, skrbi ali tesnobo je potrebno pregnati s skrajno pozitivnim pristopom!

Kasneje se bodo energije sprostile in dan bo potekal umirjeno. Čas je kot naročen, da nekaj več počiva in se pripravi na praznične dni, ki prihajajo.

image
Profimedia

PONEDELJEK, 24. DECEMBER

Skladen odnos Lune z Marsom bo v veliko pomoč pri vseh delih, ki jih boste želeli opraviti za praznovanje v večernih urah. Nekaj stresa, tudi kakšna nepričakovana okoliščina ali ovira, se lahko postavijo na pot zaradi lunine kvadrature z Uranom, vendar se bodo napetosti umirile že v popoldanskih urah.

Kasnejši vstop Lune v znak Leva je kot naročen za lepo preživljanje božičnega večera. Prijetno razpoloženje in topla atmosfera nas bosta grela.

Astrologinjo Dolores Volasko lahko spremljate na uradni facebook strani: https://www.facebook.com/dolores.volasko.

Anketa

Bosta sami vnovčili turistični bon, s katerim država skuša pomagati turističnemu gospodarstvu v Sloveniji?

Sudoku