(FOTO) Preobrat po 13 letih: Umora britanske malčice Madeleine osumili 43-letnega spolnega prestopnika

Gr.G., STA, 4.6.2020
EPA

Policija, ki preiskuje izginotje triletne Madeleine McCann v letu 2007, je osumljenca umora identificirala v nemškem zaporu.

Kriminalisti, ki že trinajst let preiskujejo izginotje Madeleine McCann, so v povezavi s tem identificirali moškega, ki je trenutno zaprt v zaporu v Nemčiji. Detektivi londonske metropolitanske policije so pojasnili, da pri raziskovanju sledi sodelujejo z nemškimi kolegi. Starši deklice, ki je na Portugalskem izginila leta 2007, stara komaj tri leta, so vest o odkritju potencialnega osumljenca označili kot zelo pomemben razvoj trinajstletnega iskanja njihove hčerke po vsem svetu. Nemška policija naj bi nekaj namigov, da bi lahko bil vpleten v izginotje male Madeleine, dobila že leta 2013, a niso zadostovali za njegovo prijetje.

image
Reuters

Britanska malčica Madeleine je izginila med družinskim dopustom v resortu Praia da Luz na Portugalskem. Britanski policisti so nemudoma sprožili operacijo Grange (Oranžna), sedaj pa so z javnostjo delili zadnje pomembno odkritje. Identificirani danes 43-letni osumljenec je bele polti, visok kakšnih 182 centimetrov, leta 2007 pa naj bi bil plavolas. Preiskovalci so ugotovili, da je med letoma 1995 in 2007 živel v pokrajini Algarve na Portugalskem, je pa povezan z območjem Praia da Luz in okoliškimi regijami. Kot še navajajo, trenutno preživlja dolgoletno zaporno kazen v nemškem zaporu, kjer je zaprt zaradi spolnega napada.

image
EPA Tudi ta Jaguar naj bi bil povezan z izginotjem majhne Madeleine. 

Kriminalisti so ga povezali tudi z dvema voziloma, do katerih je imel osumljeni dostop v času izginotja triletnice. McCannova je iz svoje spalnice izginila 3. maja, medtem ko sta starša večerjala s prijatelji. Osumljenec, katerega identitete niso razkrili, je bil tedaj star 30 let. 

image
EPA

Po navedbah nemških kriminalistov je tožilstvo v nemškem mestu Braunschweig uvedlo preiskavo proti 43-letniku, ki je bil v preteklosti že večkrat kaznovan zaradi spolnih napadov, tudi na otroke, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Po poročanju časnika Braunschweiger Zeitung gre za moškega, ki je bil lani pred deželnim sodiščem obsojen na sedem let zapora zaradi posilstva takrat 72-letne Američanke. Kaznivo dejanje naj bi storil v istem portugalskem kraju, v katerem je leto in pol kasneje izginila Maddie.

image
EPA

"Po deseti obletnici je metropolitanska policija dobila podatke o Nemcu, ki se je zadrževal v bližini kraja Praia de Luz. Sodelovali smo s kolegi iz Nemčije in Portugalske in ta moški je osumljenec v primeru izginotja Madeleine," je sporočil britanski detektiv Mark Cranwell. Scotland Yard je ob tem poudaril, da še vedno gre za primer izginotja. Starša male Madeleine sta se zaradi izginotja svoje hčerke večkrat obrnila na javnost, da bi izvedela, kaj se je zgodilo z njuno hčerko. "Vse, kar si želiva, je izvedeti resnico ter da odgovorni odgovarjajo. Nikoli se ne bova odpovedala upanju, da bodo Madeleine našli živo. A ne glede na to, kaj se bo izkazalo, morava vedeti, saj morava najti mir," sta sporočila tokrat.

Anketa

Se boste zaradi trenutne epidemološke slike odpovedali dopustu na Hrvaškem?

Sudoku