Na ustavljeni križarki v Mehiki zaradi suma koronavirusa tudi deset Slovencev

A.L., STA, 28.2.2020

Na veliki potniški ladji za križarjenje MSC Meraviglia, ki se je ustavila na mehiškem otoku Cozumel zaradi suma okužbe z novim koronavirusom, je tudi deset Slovencev, je danes na Twitterju sporočilo zunanje ministrstvo. Z vsemi so v stiku, po zadnjih informacijah pa okužba s koronavirusom na ladji ni potrjena, so še dodali.

Na ladji je okoli 6000 potnikov in članov posadke. Na križarki so se za testiranje za koronavirusom odločili, ko je eden od članov posadke zbolel z gripi podobnimi simptomi. Kot je zdaj sporočil MZZ, naj bi test pri tem članu posadke potrdil prisotnost virusa gripe, ne pa novega koronavirusa.

Podobne simptome kaže še ena deklica, pri kateri pa prav tako test ni pokazal prisotnosti koronavirusa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Guverner mehiške zvezne države Quintana Roo, Carlos Joaquin je sicer ob izdaji dovoljenja, da se ladja lahko zasidra na otoku Conzumel, ki je del te zvezne države na vzhodu Mehike, odredil tudi, da se ne sme izkrcati nihče, dokler ne bodo testiranja potrdila, da na ladji ni koronavirusa sars-cov-2.

Ta virus je doslej po vsem svetu zahteval že več kot 2800 življenj, z njim pa se je okužilo več kot 80.000 ljudi. Zaenkrat je Brazilija edina država v Latinski Ameriki, v kateri so potrdili okužbo s tem koronavirusom, ki se je prvič pojavil decembra lani v kitajskem mestu Wuhan. So ga pa zabeležili tudi v ZDA in Kanadi.

Anketa

Ali poleti kaj manj uporabljate elektronske naprave (TV, računalnik, mobilnik idr.)?

Sudoku