(VIDEO) To morate videti: Perpetuum Jazzile udarili z novo priredbo

D.Ži, 4.3.2019
Osebni arhiv

Uprising in vokalna ekstaza v nekoliko tršem rokerskem slogu. Jim paše?

Slovenska vokalna zasedba Perpetuum Jazzile je  predstavila novi videospot skladbe Uprising. Priredbo slovite britanske skupine Muse je posnela v sodelovanju z belgijsko filmsko ekipo Bozon, zgodbo pa so umestili v zgodbo starogrškega mita, ki je omenjal naše kraje.

image
Osebni arhiv

Perpetuum Jazzile se bodo z videospotom predstavili na več filmskih festivalih – v Los Angelesu, Londonu, Dublinu, Parizu, Amsterdamu, na Dunaju in v domačem Slovenj Gradcu.

Z izključno vokalno priredbo skladbe Matta Bellamyja "Uprising", ki jo je napisal Samo Vovk, so se Perpetuum Jazzile lotili novega, nekoliko tršega rokerskega stila. Uporniška zgodba skladbe pa nosi tudi resnejšo družbenokritično tematiko. "Uprising smo občinstvu predstavili že na vrsti domačih in mednarodnih koncertov in odziv je domala vedno navdušujoč. Skladbi smo na živih koncertih dodali tudi naša "telesna tolkala" in koreografske gibe, ki dramatični učinek same skladbe še okrepijo," pravi drugi tenor in menedžer Perpetuum Jazzile Boštjan Usenik.

Perpetuum Jazzile bodo 13. aprila koncertiali v Novem mestu, v dvorani Marof. Vstopnice so še na voljo TUKAJ.

image
Perpetuum Jazzile

Belgijski režiser Anton Ceuppens je originalno besedilo skladbe umestil v grško mitološko zgodbo Argonavtika, ki se dogaja tudi v naših krajih. Po njej so argonavti z vzhoda Črnega morja z zlatim runom in princeso Medejo zbežali skozi ustje Donave in proti toku pripluli do Save ter do Ljubljanice, kjer se je njihova vodna pot v močvirju Barja končala. Tam so ladjo razstavili, jo (po eni od različic mita) prenesli do morja in se vrnili v rodno Grčijo. "Bolj kot dejstvo, da je nam najbližji argonavt božanski pevec Orfej, je pomenljivo samo besedilo skladbe. Govori o premagovanju ovir pri iskanju tistega najsvetejšega, ki je za nas glasba. Razstavili smo našo ladjo in si mimo vseh čudaških preizkušenj in preprek zgradili oder," pravijo v Perpetuum Jazzile.

V videospotu za novo skladbo, ki so ga Perpetuum Jazzile z belgijskimi filmarji v celoti posnet na gozdnih poteh in jasah v Brišah pri Polhovem Gradcu, je poleg pevcev skupine sodelovalo tudi več gostujočih igralcev – v vlogi pridigarja tudi vrhunski slovenski igralec Gojmir Lešnjak Gojc. Perpetuum Jazzile se bodo z videospotom predstavili na več filmskih festivalih – v Los Angelesu, Londonu, Dublinu, Parizu, Amsterdamu, na Dunaju in v domačem Slovenj Gradcu.

Anketa

Bosta sami vnovčili turistični bon, s katerim država skuša pomagati turističnemu gospodarstvu v Sloveniji?

Sudoku