(VIDEO) Ustanoviteljica Anine zvezdice: "Bila sem v hišah, kjer otroci delajo nalogo ob svečah. Naš sistem je gnil"

A.L., 13.11.2019
Andrej Petelinšek

Njen sklad dnevno prejme več kot sto prošenj za pomoč, kar povzroča veliko skrb, kako pomagati vsem.

"Vsak dan sem zelo zaskrbljena, žalostna in sprašujem se, kako bomo pomagali vsem tistim, ki se prijavljajo za pomoč s hrano." S temi besedami je svoj nekaj več kot tri minute dolg posnetek na družbenem omrežju začela Ana Lukner, ustanoviteljica dobrodelnega sklada Anina zvezdica, s katerim zbira hrano za socialno ogrožene družine. V posnetku je Luknerjeva opozorila na stanje v državi in poudarila, da v desetih letih, odkar obstaja sklad, ni videla nobenega gospodarskega napredka, kakršen bi se po njenem mnenju moral zgoditi že davno prej.

Njen sklad dnevno prejme več kot sto prošenj za pomoč, kar povzroča veliko skrb, kako pomagati vsem. "Vedno poslušamo o tej gospodarski rasti. Kako, kje? Mi, kot tako imenovana druga Švica, smo še daleč, daleč od tega. Zakaj? Ker je naš ves sistem po vseh segmentih gnil, od temeljev naprej gor. Gnil," je bila ostra. V naš sitem Luknerjeva ne verjame, prepričana je, da bi ga znova morali zgraditi ljudje, ki so sproščeni, neobremenjeni in niso povezani s strici iz ozadja. "Nikoli ne bi smeli dopustiti, da pademo tako nizko, kot smo," je prepričana.

image
Andrej Petelinšek

"Ko peljem hrano, sem bila v hišah, kjer otroci živijo brez elektrike, v mrazu, delajo naloge ob svečah, nimajo praktično nič za jest," je povedala skoraj v solzah in nadaljevala: "Ali je to druga Švica? Mislim, da ne."

Ob koncu posnetka je ustanoviteljica dobrodelnega sklada Anina zvezdica "ta glavne" pozvala, naj se oglasijo v njenem skladu in končno kaj naredijo v pravo smer.

image
Osebni Arhiv
Anketa

Ali se poleti držite posebne diete?

Sudoku