Voranc Boh po smrti v Reki ljubezni: Gledalci so Blaža imeli raje od Roka

Denis Živčec, 8.12.2018
Robert Balen

Skoraj nacionalno žalovanje se je sprožilo, ko se je Blaž, ki ga je v Reki ljubezni upodabljal, zastrupil z gobami in umrl.

To, da se bo sodelovanje v Reki ljubezni sredi sezone zanj končalo, je igralca Voranca Boha presenetilo. „Sprva sem bil malce prizadet, a razumem, tretja sezona je in ljudje nočejo več gledati, kako se junaki serije varajo. Smrt je produkcijsko najcenejša stvar, ki jo lahko narediš, da se zgodba spremeni. Produkcija spremlja, kako se odziva publika, in tako vleče smernice naprej za naslednjo sezono. Bolj kot užaljen sem bil zaskrbljen, ali sem kaj narobe naredil in morda v življenju ne bom več dobil službe v kakšni seriji. Pa so mi razložili, da je to pač zgodba in naj se ne sekiram,“ je povedal za novembrske Obraze.

image
Robert Balen

Odzivi na smrt njegovega lika so bili burni in marsikdo je tragedijo vzel že kar preveč zares. „Vedel sem, da sem priljubljen lik in da imajo gledalci Blaža raje kot Roka, ki so ga v seriji gradili kot nekoga, ki je občasno malce zoprn. A tega, da so gledalci ob Blaževi smrti jokali, nisem pričakoval. Prišel sem na sestanek k producentu, da bi se pogovorila o tretji sezoni. Hotel sem mu povedati, da bi si želel v seriji biti nekoliko manj vpleten, ker bi se rad posvetil magisteriju. Pa mi je rekel, da mi ni treba skrbeti, saj me v seriji tako ali tako več ne bo. Kar je, priznam, bil zame šok. Bil sem zaskrbljen, a mi je hkrati šlo tudi na roko. Zdaj sem prost. Prej sem razmišljal z danes na jutri. Zdaj razmišljam že o aprilu in se počutim sveže. Ko z distance gledam na to, kar še vedno počnejo moji nekdanji soigralci, si mislim, vsa čast jim. Težko je,“ je dejal Voranc.

image
Robert Balen

Vmes je razpadla njegove prejšnj zveza in se začela nova. "S punco sva se pogovarjala, ali o tem sploh govoriti. Sem namreč v novi zvezi. Vse je še zelo sveže, se pa ne bova skrivala. Starejši ko sem, bolj sem skrivnosten,“ me preseneti z novico. „Plesalka je. Tudi ona. Skupaj sva delala pri nekam projektu, se spoznala in rekla, da greva skupaj na nek dogodek. Pa je iz tega nastalo nekaj več. Mislim, da sem spoznal zelo lepo osebo. Je šest let starejša od mene. Babi mi je sicer rekla, da se bo to na stara leta poznalo. Jaz igralec, ona plesalka – jaz bom pri šestdesetih šepal, ona pa bo še vsa fit,“ je povedal za Obraze.

image
Robert Balen

Prav lahko obdobje za njim ni. „Nabralo se je. Moja zveza je razpadla, doma smo imeli nekaj težav, dela v seriji je bilo konec. Stres običajno dobro prenašam, a mi tu in tam pride do živega. Hitro racionaliziram stvari. Če mi je vse jasno in vem, kaj hočem, stvari predelam. Tak sem. Nimam ‘kaj, če?’ vzgiba,“ razmišlja Voranc. Imate kot igralec radi dramo v zvezi? Viharje in strast? „Do zdaj sem te strastne trenutke imel. No, bolj viharje. In mi ni pasalo. Zdaj drame ni, so bolj viharji v čustvih, ker gre za mlado ljubezen. Bomo videli, kaj bo na dolg rok. Veliko raje izberem manj čustveno življenje, ki je popolna kombinacija racia in emocije,“ pravi.

Celoten intervju je bil objavljen v novembrski izdaji revije Obrazi.

image
Robert Balen
Anketa

Ali se poleti držite posebne diete?

Sudoku