Zakonca Hlade sta naštela že 70 let skupnega življenja

Anica Brus, 1.8.2020
Anka

V cerkvi Svetega Križa na Gaju nad Mariborom so obhajali skupno slavje zakonskih jubilantov župnij Kamnica in Sveti Križ nad Mariborom.

Za milost ljubezni, zvestobe in potrpljenja se je zahvalilo 28 parov. Sveto mašo je ob somaševanju patra Staneta Sikoška daroval domači župnik Jože Povh, ki je med mašnim nagovorom poudaril pomen zaupanja in ljubezni. Popolno zaupanje in predanost drug drugemu je vodilo, da se dva odločita za skupno pot, in tega je danes v naši družinah vse manj, meni. Vse preveč je dvomov, ljubezen pa je tista, ki se ne ponaša, je potrpežljiva, ne išče svojega, ne misli hudega in se kaže v pomoči, skrbi, odpuščanju, zvestobi in sprejemanju drug drugega v vsej človeški krhkosti, je še bilo izpostavljeno.

image
Anka Jubileje svojih zakonskih zvez je zaznamovalo 28 parov.

Med zahvalno sveto mašo so slavljenci obnovili poročne obljube in zapeli zahvalno pesem, župnik pa je blagoslovil prstane in njihovo zvezo, ob zaključku slavja pa vsakemu paru osebno čestital in mu izročil knjigo s posebnim posvetilom: "Hvala za pričevanje zveste zakonske ljubezni. Ostanita povezana v Bogu, ki je Ljubezen in zavetje." Dodatne pozornosti so bili deležni pari, ki so imeli visoke obletnice poroke. Najvišji jubilej, 70 let skupnega življenja, sta med njimi obhajala Irena in Vid Hlade, ki sta povedala: "Čeprav sva visoko, nama nikoli ni bilo prestrmo."

Velik aplavz in posebna čestitka je bila namenjena tudi patru Stanetu, ki letos praznuje 45 let duhovništva. Kljub teži let in bolezni redno somašuje. Volja in vedrina njegovega duha se odražata ob vsakem stisku roke, ko zaželi: "Jaz sem odlično, bodi tudi ti odlično, da dočakava 105 let!"

Anketa

Ali poleti kaj manj uporabljate elektronske naprave (TV, računalnik, mobilnik idr.)?

Sudoku