(FOTO) Zjutraj ponekod sodra, v Alpah tudi pol metra snega. Kaj nas čaka v prihodnjih dneh?

A.L., 9.11.2019
Andrej Petelinšek

Danes zvečer in ponoči bodo padavine z mejo sneženja večinoma med 1200 in 1500 metri.

"Danes okrog 5. ure zjutraj je Goričane prebudila ... sodra. Naliv sodre je trajal nekaj več kot 5 minut, marsikje so še zdaj vidne sledi. Najhuje je bilo na območju Kromberka," poroča portal Neurje.si. In medtem ko je Goriško pobelila toča, je Alpe v teh dneh pobelil sneg. "V visokogorju je v preteklih dneh zapadlo od 10 do več kot 50 centimetrov snega, največ v Julijskih Alpah. Snežilo je na večinoma kopno podlago. Jugozahodni in južni veter je na izpostavljenih legah prenašal sneg v zamete. Sneg je mehak in precej spihan," pa so zapisali na spletni strani Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO).

Danes zvečer in ponoči bodo padavine z mejo sneženja večinoma med 1200 in 1500 metri, ponekod občasno lahko tudi nekoliko nižje. Pihal bo okrepljen južni veter, ki bo jutri oslabel in se obrnil bolj v jugozahodno in zahodno smer. Do jutri zjutraj bo lahko nad okoli 1500 metri zapadlo od 10 do okoli 30 centimetrov snega, največ v Julijskih Alpah, na vzhodu pa tudi manj kot 10 centimetrov, še poroča ARSO.

In kakšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh? Danes bo sprva oblačno, občasno bodo še krajevne padavine, popoldne se bo delno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 15 °C. Ponoči se bo v vzhodni polovici Slovenije pooblačilo, v krajih ob meji s Hrvaško bo možen rahel dež. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, ob morju okoli 9 °C. Jutri bo na zahodu pretežno jasno. Drugod bo sprva oblačno ali megleno in večinoma suho, čez dan pa se bo delno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 11, na Primorskem do 15 °C.

V ponedeljek bo na vzhodu povečini sončno, drugod se bo pooblačilo. Zjutraj in deloma dopoldne po nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo v zahodni polovici Slovenije pričelo rahlo deževati. V torek bo oblačno. Sprva bo deževalo v zahodni polovici Slovenije, popoldne pa postopno tudi drugod.

Anketa

Ali se poleti držite posebne diete?

Sudoku